Allt om statistikfunktionen på Blogg.se

Svårighetsgrad:Enkel

Gillade du den här guiden?

Om du tycker guiden var kass så skriv det i kommentarsfältet! :)

Video transcript

Hej och välkomna till Bloggdesignskolan.se,

I den här guiden ska vi snacka lite om besöksstatistik på er blogg. Och som ni ser här så är jag inloggad på administrationssystemet på Blogg.se.

Om man är på förstasidan och scrollar ner lite så ser man besöksstatistik, och det är den statistiken man får nöja sig med på Blogg.se om man inte installerar Google analytics eller något liknande. Hur man gör det kommer jag visa i en annan guide här.

Men den här statistiken kan man sortera på 10 dagar, 30 dagar eller 90 dagar.
- Tar 10 dagar.

Som ni ser så finns det olika färger på linjer här, och jag har ju ingen gul linje eftersom jag inte skrivit något inlägg på den här bloggen, men jag har lite sidvisningar och väldigt få unika besökare.

Sidvisningar, vad som räknas med det. ah, jag kan visa enklast. Går man in på förstasidan så är det en sidvisning, nu när jag klickar in på ett inlägg så blir det ytterligare en sivisning. Så antalet sidvisningar beror på hur mycket besökarna klickar runt på din sida.

Unika besökare är antalet IP-adresser och varje dator, enkelt förklarat, har ju en egen IP-adress. Så om en person är inne 1000 gånger på er blogg, så kommer det registeras som ett besök på unika besökare.

Om ni har problem med er statistik, att det inte visas någonting, så är det första man borde kolla att den här kod-raden som registrerar er statistik finns med i er stilmall. Ska vi kolla i min om den finns med, eller det kommer den ju göra eftersom jag använder default-temat, men ni kan få se hur den där raden ser ut.
Då klickar jag på Redigera Kodmallar. Och då vet jag att den där raden finns längst ner i min kod här.

Det är den här raden. Det ni skulle kunna göra, om ni inte hittar den där raden, så kan man klicka på CTRL + F, nu är jag i Chrome här och så söker man på stats.blogg så ska den direkt hitta.

Om statistiken ändå inte fungerar men att ni har den här raden i så är det troligtvis något fel i systemet på Blogg.se. Skriv en kommentar i fältet nedan så kanske jag kan hjälpa er, skriv med adressen till er blogg då.

Ha det gött så länge! Hej då