Publicera ett inlägg med bilder

Svårighetsgrad:Enkel

Gillade du den här guiden?

Om du tycker guiden var kass så skriv det i kommentarsfältet! :)

Video transcript

Hej och välkomna till Bloggdesignskolan.se,

I den här guiden ska jag visa hur man publicerar ett inlägg på sin blogg och lägger in bilder i det.
När man har loggat in i administrationssystemet så kommer man ju hit och då finns det en snabbinläggsruta här.
Jag tycker den egentligen är lite onödig, man kan ju lika gärna klicka på den gröna knappen här så får man ju fram lite fler alternativ. Det är så jag jobbar!

Sen är det bara skriva en rubrik och lite text så ska vi lägga in en bild här under. Klickar jag på bildikonen och då kan man antingen välja mellan att dra bilder hit eller om man vill klicka på den här browserknappen för att sen hitta bilden. Men jag ska visa hur man drar in bilder.
- Tar jag min bild på skrivbordet och drar in min bild här.

Och så ser man här, Oscar.jpg, och så får man välja mellan hur stor den ska bli när man laddar upp den. Det som är viktigt är två saker. Välj inte en bredd som är större än vad din egentliga bild är för då blir det suddigt.

För att ta reda på bilden storlek kan man klicka på egenskaper och gå sedan till information. Och här ser man att bilden är 720px bred.

Det man också bör tänka på är hur bred elementet där man publicerar inlägget är. Hur stort det är. I standardutseendet är det 600px bred och då blir det fel om man slänger in en massa bilder som är över 600px.

För mig är det perfekt. 600px är vad jag ska ladda upp den i och direkt så hamnar den här direkt i mitt inlägg och så finns det även i arkivet under bilder.
Men jag publicerar och så går jag till min blogg här. Det här är ju standardutseendet när man skapat en blogg på blogg.se.
- och Woila! Här har vi min bild och lite text och ett inlägg och klickar man på det här så kommer man till kommentarsfältet.

Det var allt för den här gången, eller jag kan visa er arkivet här. Arkiv --> Bilder så ligger min bild här.
Vill man ta bort bilden så klickar man på det och här ligger knappen där man tar bort bilden.

Det var allt för den här gången. Kommentera om det var något ni inte förstod.

Hej då.